Отидете към основна версия

3 111 6

Рецепта за вечеря: Кюфтенца от коприва с млечен сос

  • кюфтенца-
  • коприва-
  • млечен сос-
  • какво да сготвя

Вкусни и лесни за приготвяне

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

400 грама свежа коприва

2 яйца

100 грама сирене

галета за паниране

50 грама трохи от хляб

За млечния сос:

1 кофичка овче кисело мляко

1 кутийка майонеза

2 скилидки чесън

сол на вкус

черен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете копривата в подходящ съд и я попарете с гореща вода. След като престои 5 минути я отцедете внимателно и я нарежете на ситно. Към нея се добавя натрошеното сирене, хлебните трохи и яйцата. Сместа се разбърква добре. След това добавете натрошеното на малки бучки сирене, яйцата и трохите от хляб. Получената смес трябва да я разбъркате много добре и да има гъста и плътна консистенция. След като вече е готова, оформете малки кюфтенца.

Нагорещете в тиган олио /може и друга мазнина/, след което намалете температурата на средно ниво. Кюфтенцата трябва хубаво да се овалят в галетата, колкото успеят да поемат и се изпържват в мазнината. Добре е да бъдат извадени върху хартия, за да може да попие натрупаната мазнина по време на пърженето, пише Actualno.com.

Приготвяне на соса: Той става много бързо и лесно. Смесете и разбъркайте добре киселото мляко и майонезата. Кюфтенцата сервирайте с готовия млечен сос и поръсете със сол и черен пипер по желание.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини