Last news in Fakti

6 Март, 2021 16:05 3 102 6

Рецепта за вечеря: Кюфтенца от коприва с млечен сос

  • кюфтенца-
  • коприва-
  • млечен сос-
  • какво да сготвя

Вкусни и лесни за приготвяне

Рецепта за вечеря: Кюфтенца от коприва с млечен сос - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

400 грама свежа коприва

2 яйца

100 грама сирене

галета за паниране

50 грама трохи от хляб

За млечния сос:

1 кофичка овче кисело мляко

1 кутийка майонеза

2 скилидки чесън

сол на вкус

черен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете копривата в подходящ съд и я попарете с гореща вода. След като престои 5 минути я отцедете внимателно и я нарежете на ситно. Към нея се добавя натрошеното сирене, хлебните трохи и яйцата. Сместа се разбърква добре. След това добавете натрошеното на малки бучки сирене, яйцата и трохите от хляб. Получената смес трябва да я разбъркате много добре и да има гъста и плътна консистенция. След като вече е готова, оформете малки кюфтенца.

Нагорещете в тиган олио /може и друга мазнина/, след което намалете температурата на средно ниво. Кюфтенцата трябва хубаво да се овалят в галетата, колкото успеят да поемат и се изпържват в мазнината. Добре е да бъдат извадени върху хартия, за да може да попие натрупаната мазнина по време на пърженето, пише Actualno.com.

Приготвяне на соса: Той става много бързо и лесно. Смесете и разбъркайте добре киселото мляко и майонезата. Кюфтенцата сервирайте с готовия млечен сос и поръсете със сол и черен пипер по желание.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вече, само кюфтета от месо

    4 0 Отговор
    Признавам...... уж здравословни, пък пържени, не мерси..!
  • 2 Радо

    3 1 Отговор
    Към нeя ce дoбaвя нaтрoшeнoтo cирeнe, хлeбнитe трoхи и яйцaтa. Cмecтa ce рaзбърквa дoбрe. Cлeд тoвa дoбaвeтe нaтрoшeнoтo нa мaлки бучки cирeнe, яйцaтa и трoхитe oт хляб.

    Коментиран от #5

  • 3 РАДИО ЕЛТО

    4 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за рецептата

    госпожа МАРИНОВА много сте КРАСИВА

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Радо":

    След хубавото разбъркване се изсипва в кенефа, вадиш от хладилника вратите пържолки и......
  • 6 долен сайт

    0 0 Отговор
    поредна жалка драсканица от бездарните жълтури Лакти и в частност от В.Маринова.....ми нед.зи глуповати,статия за кюфтета от коприва ми качете снимка на кюфтета от коприва бре......л.мпени ма.омни такива....