Отидете към основна версия

7 297 13

Традиционна българска подправка е №1 в света

  • подправка-
  • шарена сол-
  • класация

Ключовите съставки в нея са червен пипер, сол, мащерка, босилек, кимион, сминдух и салвия

Снимкa: Shutterstock

Българската шарена сол застава начело на класация за микс от подправки от цял свят на кулинарния пътеводител Taste Atlas, предава БНР.

Подправката е описана като най-популярната и предпочитана в България, която се използва от столетия – тя е с мек и ароматен вкус и подходяща за много ястия.

Ключовите съставки в нея са червен пипер, сол, мащерка, босилек, кимион, сминдух и салвия. Tя е с приятен, мек и ароматен вкус, който подхожда на много ястия. Препоръчва се да се използва с хляб, картофи или сирене", отбелязват от изданието.

Следват я ямайски микс с лук и чесън (Jerk Seasoning), хмели сунели, аржентинска смес с лют пипер, индийската гарам масала, японската шишими тогараши, мексиканска подправка със семена анато и др.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 30 гласа.

Свързани новини