Отидете към основна версия

11 331 24

Мистериозно откритие на дъното на Атлантическия океан изуми изследователи (СНИМКИ)

  • атлантически океан-
  • откритие-
  • дупки-
  • океанско дъно-
  • дъно-
  • морско дъно

Необяснимите дупки подклаждат допълнително теориите за съществуване и намеса на извънземни цивилизации в живота на Земята

Учените откриха някои необясними, мистериозни дупки в морското дъно на 2,7 мили под повърхността на Атлантическия океан – и помолиха потребители във Facebook, да им помогнат да намерят обяснение за появата на дупките, които са разположени в права линия.

Учените са част от екипа на NOA, който изследва и картографира океаните с помощта на дистанционно управлявани превозни средства, за да разбере по-добре районите около Средноатлантическия хребет, Азорското плато и зоната на Чарли-Гибс, пише novini.bg.

„Каква е вашата хипотеза“, попитаха потребителите относно дупките, открити близо до Средноатлантическия хребет.

Десетки потребители на Facebook коментираха и предложиха набор от различни теории, от някой (извънземна раса), който взема проби от дъното, до сладководни извори, до ракообразни, корали, срутване на седименти и пещерни отвори до извънземни. Според някои дупките са се появили преди Големия потоп, наводнил земята преди хиляди години, други предполагат, че това е доказателство за съществуването на подводното царство Атлантис.

Средноатлантическият хребет се простира от север на юг през Атлантическия океан на 10 000 мили, което го прави най-дългата планинска верига в света и една от най-впечатляващите геоложки характеристики на Земята.

Тъй като по-голямата част от него е във вода, до голяма степен е неизследван. Това е и място на чести земетресения и дом на очарователни хидротермални отвори, които могат да се образуват там, където магмата отделя топлина, докато се издига към морското дъно.

Преди часове NOAA съобщи, че от океанското дъно вече са взети проби и се очаква тяхното изследване.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 18 гласа.

Свързани новини