29 Юли, 2022 14:32 11 281 24

Мистериозно откритие на дъното на Атлантическия океан изуми изследователи (СНИМКИ)

  • атлантически океан-
  • откритие-
  • дупки-
  • океанско дъно-
  • дъно-
  • морско дъно

Необяснимите дупки подклаждат допълнително теориите за съществуване и намеса на извънземни цивилизации в живота на Земята

Учените откриха някои необясними, мистериозни дупки в морското дъно на 2,7 мили под повърхността на Атлантическия океан – и помолиха потребители във Facebook, да им помогнат да намерят обяснение за появата на дупките, които са разположени в права линия.

Учените са част от екипа на NOA, който изследва и картографира океаните с помощта на дистанционно управлявани превозни средства, за да разбере по-добре районите около Средноатлантическия хребет, Азорското плато и зоната на Чарли-Гибс, пише novini.bg.

„Каква е вашата хипотеза“, попитаха потребителите относно дупките, открити близо до Средноатлантическия хребет.

Десетки потребители на Facebook коментираха и предложиха набор от различни теории, от някой (извънземна раса), който взема проби от дъното, до сладководни извори, до ракообразни, корали, срутване на седименти и пещерни отвори до извънземни. Според някои дупките са се появили преди Големия потоп, наводнил земята преди хиляди години, други предполагат, че това е доказателство за съществуването на подводното царство Атлантис.

Средноатлантическият хребет се простира от север на юг през Атлантическия океан на 10 000 мили, което го прави най-дългата планинска верига в света и една от най-впечатляващите геоложки характеристики на Земята.

Тъй като по-голямата част от него е във вода, до голяма степен е неизследван. Това е и място на чести земетресения и дом на очарователни хидротермални отвори, които могат да се образуват там, където магмата отделя топлина, докато се издига към морското дъно.

Преди часове NOAA съобщи, че от океанското дъно вече са взети проби и се очаква тяхното изследване.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Земния Живот е създаден извън

    15 5 Отговор
    Нашата хубава Земя! Затова тези дупки са от извънземен живот!

    Коментиран от #22

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    39 4 Отговор
    А тук някой ми се подиграваше, като коментирах , че не знаят какво има на 3 км под повърхността на Земят , ама ни обясняват какво има на 3 милиона километра ‼️🤔‼️🤔‼️🤔

    Коментиран от #7, #8, #11, #15

  • 3 Ноа

    32 2 Отговор
    Епа да влезнат в дупката и видят какъв е проблема ?
  • 4 Смешно

    54 3 Отговор
    След изречението "учени помолиха потребители на фейсбук да им обяснят какви са тези феномени", статията не трябва да се чете.

    Коментиран от #13

  • 5 От тези дупки излиза газ

    24 3 Отговор
    от вулканична дейност. Американската и европейската континентални плочи са били свързани в миналото и сега се разделечават една от друга ! Евтини сензации за да се шашка народа. И да чака извънземните да ни оправят, че аборигените земляни - не могат !
  • 6 Яверт

    24 3 Отговор
    Стоножка с гипсиран крак ще да е минала оттам..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 АМАН

    7 14 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Пише Мили а не Милиони километри... Акъл колкото на ръб на кръгла маса.

    Коментиран от #9, #12

  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 1 Отговор

    До коментар #8 от "АМАН":

    Ти явно си дървар мислещ се за дърводелец , АМАН от невежарки ‼️‼️‼️
    Мога да чета и да разбирам прочетеното ! Но за теб това явно е трудно ‼️
    Явно пак се налага да разяснявам на училия в помощно училище !
    Пиша за милиони километри в Космоса ! Знаеш ли какво е това ‼️

    Коментиран от #20

  • 10 Соваж бейби

    17 0 Отговор
    Ами тези учени удариха дъното бе хаха-учени
    помолиха потребители във Facebook, да им помогнат да намерят обяснение за появата на дупките, които са разположени в права линия.Скоро потребители на Facebook може да ги търсят и от хирургията за спешна операция .

    Коментиран от #19

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "АМАН":

    А за уникалната ти мисъл - тъпизъм , ще се опитам да ти я разясня както правят на учениците в училище за баааавно развиващи се :
    Вземи една монета от 2 лева , а сега внимателно погледни , че тя има РЪБ ! При това ДВА РЪБА ‼️

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Стига ве!

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Човека ти го каза какво не разбра та продължаваш да се обясняваш? Просто си обратното на остър ъгъл. Хехе
  • 15 Х0Х0

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ама ти си си за подигравка ще знаеш. Какви милиони те гонят?? Чети внимателно преди да коментираш

    Коментиран от #16

  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 2 Отговор

    До коментар #15 от "Х0Х0":

    ОХ, и на тебе ли трябва да обяснявам с примери :
    НАСА показва какво има на МИЛИОНИ километри от Земят : "Един самотен пътник от Земята е на път да достигне Марс. Роувърът "Пърсъвиърънс" скоро ще влезе в орбитата на Червената планета и след пътуване, продължило милиони километри в космическата празнота, ще се опита да кацне благополучно на скалистата повърхност."
    А не знае какво има на ТРИ ( без милиони ) километра В Земята ‼️
    Да се подигравате с нещо , което явно не схващате, дори не е за подигравка , а съжаление 🤫🤫🤫🤫

    Коментиран от #17

  • 17 Може и да си прав ,но

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Това с дупките може да е руска подводница ,а нали сега са всички са в Русия .Та няма клюкари от кгб да дават информация ,но в клюкарника все някой се намери .Ако имаше наистина и пет процента вяра да е от извънземно нямаше да излезе в медията .
  • 18 Тези , които

    12 2 Отговор
    Търсят познания , ще ги намерят в която и да е религия , мит , или легенда ! Без никакво изключение , като тръгнеш от Индия , минеш през Вавилон и Персия , след това през гръцката митология , през Египет , през Библията дори , ще прочетеш , за войната на боговете ! В Матабхарата Арджуна с вимана унищожава летящите градове ! В клинописните текстове от Асирия и Вавилон , е описан ужасът на боговете , от потопа , с който са искали да унищожат човечеството..... " като видяха боговете ужаса на това , което направиха , се разтрепераха като кучетата , и от страх висяха 40 дни в ъгъла на небето " ..... Войната на Атлантида с Марс , води до унищожение и на двете цивилизации ! Особено , на Марс ! Ние не сме първото човечество ! Затова , не се изненадвайте от такива открития ! Отдавна ги има , просто сега , булото на секретността , става все по прозрачно ! Цикъла на анунаките наближава !
  • 19 гост

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    Добре че не са се обърнали към БГМАМА

    Коментиран от #21

  • 20 ГОЛЯМ СМЯХ

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    тоя само за някаква кръгла маса пише от няколко дена явно като са го дипили на кръгла маса и е нямало къде да се хване и голям зор е видял
  • 21 Соваж бейби

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Е сега в БГМама може да има много модерни пладнешки клюкарки -виртуални.Вече не правят седянка на пейката пред блока жените ,сигурно и на тях ще им стане смешно защо учени се допитват до обикновенни хора.Хипотези много логични и нелогични ,да не излезе накрая някой кабел за интернет подводен малко ли копаха и прекарваха разни сателити за подводници -повечето от световните телекомуникации минават през подводни кабели.Интернет: Нов 6800 км трансатлантически подводен кабел, разположен между Жиронда и Съединените щати.
    .Газ ...всичко може да е ,ако се предположи че някой е стъпвал нямаше да има следа това е вода и пясък ,а тук дупка да пуснат сонди с камера ,нещо става по-долу
  • 22 Енцо Le Райола

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Земния Живот е създаден извън":

    Стига с тези демонични култове за извънземни бре, аман!

    Коментиран от #24

  • 23 Студопор

    1 0 Отговор
    Автор е, една поправка само: като си превеждал статиите буквално, вкарай и малко мисъл. Атлантис на български се превежда Атлантида. По същия начин Стар уорс е Междузвездни войни и Венис е Венеция.
    Като пишете статии на български, пишете ги за български читатели. Аз ако искам да я прочета тая информация в оригинал, няма да се занимавам да отварям ФАКТИ.
    Ду ю ъндърстенд?
  • 24 Студопор

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Енцо Le Райола":

    А култовете към измислени белобради хора, седящи на облак в небето е по-нормален, така ли?