Отидете към основна версия

7 383 4

Рецепта на деня: Патладжани по френски

  • патладжани-
  • френска кухня-
  • какво да сготвя

Приготвя се много лесно, а крайният резултат е много ароматен, сочен и вкусен

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 патладжана 4 домата 6 маслини 100 гр. сирене сулугуни (или моцарела) 4 супени лъжици олио 4 чаени лъжици майонеза (или заквасена сметана) сол и подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте патладжана и отстранете дръжките. Нарежете го по дължина на тънки филийки с дебелина 0,5 сантиметра, след което го запържете от едната страна в тиган с растително олио.

Намажете тава за печене с олио или я покрийте с хартия за печене. Подредете резените патладжан с изпържената страна нагоре. Поръсете със сол и черен пипер на вкус, след това намажете с майонеза. По желание майонезата може да се замени със заквасена сметана.

Нарежете доматите на колелца и ги наредете върху патладжана. Маслините нарежете по същия начин и ги сложете върху доматите. Отгоре поръсете с малко черен пипер и настърганото сирене.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.

Поръсете готовия патладжан със сух риган, за да придадете на ястието специален аромат и вкус, jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.

Свързани новини