Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 4 домата
- 6 маслини
- 100 гр. сирене сулугуни (или моцарела)
- 4 супени лъжици олио
- 4 чаени лъжици майонеза (или заквасена сметана)
- сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте патладжана и отстранете дръжките. Нарежете го по дължина на тънки филийки с дебелина 0,5 сантиметра, след което го запържете от едната страна в тиган с растително олио.
Намажете тава за печене с олио или я покрийте с хартия за печене. Подредете резените патладжан с изпържената страна нагоре. Поръсете със сол и черен пипер на вкус, след това намажете с майонеза. По желание майонезата може да се замени със заквасена сметана.
Нарежете доматите на колелца и ги наредете върху патладжана. Маслините нарежете по същия начин и ги сложете върху доматите. Отгоре поръсете с малко черен пипер и настърганото сирене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.
Поръсете готовия патладжан със сух риган, за да придадете на ястието специален аромат и вкус, jenata.blitz.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Алчност
10:10 08.09.2022
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 ГРАД КОЗЛОДУЙ
12:01 08.09.2022
4 Този коментар е премахнат от модератор.