8 Септември, 2022 10:05 8 052 4

Рецепта на деня: Патладжани по френски

  • патладжани-
  • френска кухня-
  • какво да сготвя

Приготвя се много лесно, а крайният резултат е много ароматен, сочен и вкусен

Рецепта на деня: Патладжани по френски - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 4 домата
  • 6 маслини
  • 100 гр. сирене сулугуни (или моцарела)
  • 4 супени лъжици олио
  • 4 чаени лъжици майонеза (или заквасена сметана)
  • сол и подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте патладжана и отстранете дръжките. Нарежете го по дължина на тънки филийки с дебелина 0,5 сантиметра, след което го запържете от едната страна в тиган с растително олио.

Намажете тава за печене с олио или я покрийте с хартия за печене. Подредете резените патладжан с изпържената страна нагоре. Поръсете със сол и черен пипер на вкус, след това намажете с майонеза. По желание майонезата може да се замени със заквасена сметана.

Нарежете доматите на колелца и ги наредете върху патладжана. Маслините нарежете по същия начин и ги сложете върху доматите. Отгоре поръсете с малко черен пипер и настърганото сирене.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.

Поръсете готовия патладжан със сух риган, за да придадете на ястието специален аромат и вкус, jenata.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алчност

    4 2 Отговор
    Че и два патладжана.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    БЛАГОДАРЯ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.