Отидете към основна версия

4 655 5

Рецепта на деня: Парена туршия

  • туршия-
  • буркани-
  • зимнина-
  • какво да сготвя

Подготовка за зимата

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

чушки - 10 кг. червени; сол - едра 600 г; оцет - 3 л.; олио - 250 г; дафинови листа - 15 г; бахар - 15 гр.; черен пипер - 15 г; мед - 2 с.л.; хрян - 4 корена.

Начин на приготвяне:

Започнете с измиването на чушките. След това преминете към рязането на дръжките, пише actualno.com.

Подгответе си маринатата, включваща вода и оцет в съотношение 1:3. Добавят се подправки, олио и сол.

Чушките се пускат в маринатата и се държат там в продължение на 1-2 минути. Когато променят цвета си на оранжев, се вадят и се оставят да изстинат.

Преди да започнете да ги редите, на дъното на бурканите се слага по малко парче хрян. Накрая се заливат със студената саламура.

Варят се в продължение на 5 минути.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.

Свързани новини