Необходими продукти:
- чушки - 10 кг. червени;
- сол - едра 600 г;
- оцет - 3 л.;
- олио - 250 г;
- дафинови листа - 15 г;
- бахар - 15 гр.;
- черен пипер - 15 г;
- мед - 2 с.л.;
- хрян - 4 корена.
Начин на приготвяне:
Започнете с измиването на чушките. След това преминете към рязането на дръжките, пише actualno.com.
Подгответе си маринатата, включваща вода и оцет в съотношение 1:3. Добавят се подправки, олио и сол.
Чушките се пускат в маринатата и се държат там в продължение на 1-2 минути. Когато променят цвета си на оранжев, се вадят и се оставят да изстинат.
Преди да започнете да ги редите, на дъното на бурканите се слага по малко парче хрян. Накрая се заливат със студената саламура.
Варят се в продължение на 5 минути.
Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Готварски книги нямате ли
10:18 13.09.2022
2 Венелина ти си
11:28 13.09.2022
3 инж технолог по хранене
12:00 13.09.2022
4 препис
12:03 13.09.2022
5 Бебча
12:03 13.09.2022