Last news in Fakti

13 Септември, 2022 10:05 4 202 5

Рецепта на деня: Парена туршия

  • туршия-
  • буркани-
  • зимнина-
  • какво да сготвя

Подготовка за зимата

Рецепта на деня: Парена туршия - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • чушки - 10 кг. червени;
  • сол - едра 600 г;
  • оцет - 3 л.;
  • олио - 250 г;
  • дафинови листа - 15 г;
  • бахар - 15 гр.;
  • черен пипер - 15 г;
  • мед - 2 с.л.;
  • хрян - 4 корена.

Начин на приготвяне:

Започнете с измиването на чушките. След това преминете към рязането на дръжките, пише actualno.com.

Подгответе си маринатата, включваща вода и оцет в съотношение 1:3. Добавят се подправки, олио и сол.

Чушките се пускат в маринатата и се държат там в продължение на 1-2 минути. Когато променят цвета си на оранжев, се вадят и се оставят да изстинат.

Преди да започнете да ги редите, на дъното на бурканите се слага по малко парче хрян. Накрая се заливат със студената саламура.

Варят се в продължение на 5 минути.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Готварски книги нямате ли

    5 0 Отговор
    Пишещият рецептата не е правил консерви скоро, щеше да знае, че на българския пазар има оцет с различен процент. Немският внос падна дори на 4процента. Лошото качество на меда ще доведе до бумтене на бурканите, да не говорим за мътния, неприятен външен вид.
  • 2 Венелина ти си

    4 0 Отговор
    Баш туршията на България денонощно миришеш на оцет
  • 3 инж технолог по хранене

    1 0 Отговор
    Това е рецепта за консервиране на хранителни продукти. Рецепта за 2-3 дни. Хубаво е саламурата за заливката да е леко топла,за варенето на зеленчуците ще е по-добре. Хрянът и черният пипер ще омекнат. Да не забравите,като режете дръжките на чушките,да им отстраните семената.
  • 4 препис

    1 0 Отговор
    "на българския пазар има оцет с различен процент киселинност"
  • 5 Бебча

    2 0 Отговор
    Опарила се туршия.