Отидете към основна версия

3 094 2

Рецепта на деня: Домашен хляб с чесън и ароматни подправки

  • хляб-
  • чесън-
  • подправки-
  • тесто-
  • какво да сготвя

Домашният хляб е наслада за всичките сетива

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

• прясно мляко - 250 мл; • брашно - 360 г (+още за омесване); • бакпулвер - 10 г; • оцет - 1 с.л.; • риган - 1 ч.л.; • чубрица - 1 ч.л.; • чесън на прах - 2 ч.л.; • кисело мляко - 1 ч.л.; • олио - за намазване (или масло).

Начин на приготвяне:

Прясното мляко се смесва с една супена лъжица оцет и се оставя настрана за няколко минути.

През това време може спокойно да се заемете с пресяването на брашното и бакпулвера. Това е стъпка, която в никакъв случай не бива да пропускате. След това се добавят и подправките от списъка. Добавете млякото и започнете да месите меко тесто. Когато сте готови, оформете хляб и с остър нож направете няколко разреза по повърхността му.

Време е да включите фурната да се нагрява. Хлябът се пече за близо 40 минути на 180 градуса. Когато хлябът е още топъл, се маже с масло и се завива с кърпа, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.

Свързани новини