Необходими продукти:
- • прясно мляко - 250 мл;
- • брашно - 360 г (+още за омесване);
- • бакпулвер - 10 г;
- • оцет - 1 с.л.;
- • риган - 1 ч.л.;
- • чубрица - 1 ч.л.;
- • чесън на прах - 2 ч.л.;
- • кисело мляко - 1 ч.л.;
- • олио - за намазване (или масло).
Начин на приготвяне:
Прясното мляко се смесва с една супена лъжица оцет и се оставя настрана за няколко минути.
През това време може спокойно да се заемете с пресяването на брашното и бакпулвера. Това е стъпка, която в никакъв случай не бива да пропускате. След това се добавят и подправките от списъка. Добавете млякото и започнете да месите меко тесто. Когато сте готови, оформете хляб и с остър нож направете няколко разреза по повърхността му.
Време е да включите фурната да се нагрява. Хлябът се пече за близо 40 минути на 180 градуса. Когато хлябът е още топъл, се маже с масло и се завива с кърпа, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.