Отидете към основна версия

6 847 2

Рецепта на деня: Гювече с наденица и кашкавал

  • гювече-
  • наденица-
  • кашкавал-
  • какво да сготвя

Насладете се на едно вкусно и лесно за приготвяне ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

наденица - 1 бр. яйца - 1 - 2 бр. домат - 1 бр. сол - на вкус подправки на вкус сирене - 100 гр. черен пипер олио или масло кашкавал - 100 гр. магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

На дъното на гювечето се слага масло, редят се кръгчета наденица, домат, натрошено сирене, подправки, чукват се яйца, но може и да се разбият и да се залее отгоре, посоляват се.

Похлупва се и се пече в предварително загрята фурна на 200-240 градуса около 15 минути, отхлупва се и се слага кашкавалът /настърган/, допича се до златисто.

Поръсва се с магданоз, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 29 гласа.

Свързани новини