Необходими продукти:
- наденица - 1 бр.
- яйца - 1 - 2 бр.
- домат - 1 бр.
- сол - на вкус
- подправки на вкус
- сирене - 100 гр.
- черен пипер
- олио или масло
- кашкавал - 100 гр.
- магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
На дъното на гювечето се слага масло, редят се кръгчета наденица, домат, натрошено сирене, подправки, чукват се яйца, но може и да се разбият и да се залее отгоре, посоляват се.
Похлупва се и се пече в предварително загрята фурна на 200-240 градуса около 15 минути, отхлупва се и се слага кашкавалът /настърган/, допича се до златисто.
Поръсва се с магданоз, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4 от 29 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Надениците правени
11:07 07.01.2023
2 инж технолог по хранене
11:53 07.01.2023