Отидете към основна версия

3 976 4

Рецепта на деня: Печени картофи с пресни подправки

  • картофи-
  • на фурна-
  • подправки-
  • какво да сготвя

Хрупкави отвън, мекички отвътре

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

3 големи картофа, обелени и нарязани на филийки (6 до 8 филийки на картоф) Сол и черен пипер Екстра върджин зехтин 3 до 4 смлени скилидки чесън 1 с.л. пресни листа от мащерка 1 ч.л. сух риган ½ ч.л. лют червен пипер по желание Натрошено сирене фета по ваш вкус Шепа пресен магданоз по ваш вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете картофените резени в голяма купа и ги покрийте с гореща вода за 10 минути. Отцедете и ги разстелете на голяма чиста кърпа и подсушете добре.

Върнете резенчетата картофи обратно в сухата купа. Подправете обилно със сол и черен пипер. Поръсете около 3 супени лъжици зехтин екстра върджин. Разбъркайте като се уверите, че всички картофи са добре покрити.

Подредете картофите на един слой върху голяма, леко намаслена тава (незалепваща, ако е възможно). Ако нямате достатъчно голяма тава, използвайте две тави. Печете за 35 до 45 минути, като обърнете картофите след първите 20 минути печене. Когато картофите са хрупкави отвън и крехки отвътре, значи са готови. Извадете от фурната и внимателно подредете картофите в чиния за сервиране.

В малка купа смесете 3 супени лъжици екстра върджин зехтин, смлян чесън, мащерка, риган и кайен. С лъжица залейте горещите картофи със соса. Добавете пресен магданоз и натрошена фета по ваш вкус, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.

Свързани новини