Необходими продукти:
- 3 големи картофа, обелени и нарязани на филийки (6 до 8 филийки на картоф)
- Сол и черен пипер
- Екстра върджин зехтин
- 3 до 4 смлени скилидки чесън
- 1 с.л. пресни листа от мащерка
- 1 ч.л. сух риган
- ½ ч.л. лют червен пипер по желание
- Натрошено сирене фета по ваш вкус
- Шепа пресен магданоз по ваш вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете картофените резени в голяма купа и ги покрийте с гореща вода за 10 минути. Отцедете и ги разстелете на голяма чиста кърпа и подсушете добре.
Върнете резенчетата картофи обратно в сухата купа. Подправете обилно със сол и черен пипер. Поръсете около 3 супени лъжици зехтин екстра върджин. Разбъркайте като се уверите, че всички картофи са добре покрити.
Подредете картофите на един слой върху голяма, леко намаслена тава (незалепваща, ако е възможно). Ако нямате достатъчно голяма тава, използвайте две тави. Печете за 35 до 45 минути, като обърнете картофите след първите 20 минути печене. Когато картофите са хрупкави отвън и крехки отвътре, значи са готови. Извадете от фурната и внимателно подредете картофите в чиния за сервиране.
В малка купа смесете 3 супени лъжици екстра върджин зехтин, смлян чесън, мащерка, риган и кайен. С лъжица залейте горещите картофи със соса. Добавете пресен магданоз и натрошена фета по ваш вкус, пише actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Час и половина за една гарнитура
10:09 06.05.2023
2 Ммммм
Коментиран от #3
10:21 06.05.2023
3 сериозен
До коментар #2 от "Ммммм":
Тури некоя мръвка, не се излагай.10:37 06.05.2023
4 УСА боклук
17:05 06.05.2023