Необходими продукти:
- 400 г пилешко месо - 3 картофа - 4 скилидки чесън - 50 г масло - 4 печени белени червени чушки - 12 кисели краставички - 100 г топено сирене - 4 яйца - червен пипер - чубрица - солНачин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата за вкусни гювечета е да обелите картофите и да ги нарежете. Поставят се на дъното на гювечетата, като се разпределят равномерно.
След това пилешкото месо се нарязва на хапки и се задушава със ситно накълцания чесън в маслото за кратко. След като е готово го добавете в гювечето.
Съдовете се похлупват с капачетата и се поставят за 40 минути във фурна при 200 градуса.
Докато се пекат гювечетата нарежете киселите краставички, печените белени червени чушки и топеното сирене.
Щом картофите са омекнали и пилешкото е изпечено, се добавят киселите краставички, чушките и топеното сирене.
Върху всяко гювече се чуква по едно яйце, поръсва с малко червен пипер, чубрица и сол и се похлупва с капаче.
Печете още 20 минути и сервирайте, пише Actualno.com.