Необходими продукти:
- - 400 г пилешко месо
- - 3 картофа
- - 4 скилидки чесън
- - 50 г масло
- - 4 печени белени червени чушки
- - 12 кисели краставички
- - 100 г топено сирене
- - 4 яйца
- - червен пипер
- - чубрица
- - сол
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата за вкусни гювечета е да обелите картофите и да ги нарежете. Поставят се на дъното на гювечетата, като се разпределят равномерно.
След това пилешкото месо се нарязва на хапки и се задушава със ситно накълцания чесън в маслото за кратко. След като е готово го добавете в гювечето.
Съдовете се похлупват с капачетата и се поставят за 40 минути във фурна при 200 градуса.
Докато се пекат гювечетата нарежете киселите краставички, печените белени червени чушки и топеното сирене.
Щом картофите са омекнали и пилешкото е изпечено, се добавят киселите краставички, чушките и топеното сирене.
Върху всяко гювече се чуква по едно яйце, поръсва с малко червен пипер, чубрица и сол и се похлупва с капаче.
Печете още 20 минути и сервирайте, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА