Отидете към основна версия

5 904 4

Рецепта на деня: "Бити" патладжани

  • патладжани-
  • на фурна-
  • плънка-
  • моцарела-
  • какво да сготвя

С ароматна плънка от чесън и моцарела

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти за 4 порции:

4 големи патлажана 4 домати 160 гр. бяло сирене 1 глава кромид лук 3-4 скилидки чесън 150 гр. прясна моцарела или кашкавал 2-3 с.л. зехтин екстра върджин Сол и черен пипер на вкус Магданоз

Начин на приготвяне:

"Набийте" добре патладжаните, като използвате чаша или дървен чук за начукване на месо. Целта е месото им да стане по-крехко и да се отвори пространство за останалите продукти.

След като приключите с първата стъпка, разрежете патладжаните по дължина, посолете ги и ги оставете за около час, за да се отдели горчивата вода (това се прави в случай, че използвате класически лилави патладжани, ако са бели или шарени не е необходимо, тъй като те обикновено не горчат).

За да направите плънката, в купа смесете нарязаните на малки кубчета домати, нарязания на ситно лук, чесънът, сирената, зехтинът и подправките. Старателно напълнете патладжаните с плънката и запечете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 45 до 50 минути.

По желание може да поръсите готовите патладжани с нарязан пресен магданоз или друга подправка по ваше желание. *Плънката също може да варира според вашите вкусове и предпочитания, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.

Свързани новини