Необходими продукти за 4 порции:
- 4 големи патлажана
- 4 домати
- 160 гр. бяло сирене
- 1 глава кромид лук
- 3-4 скилидки чесън
- 150 гр. прясна моцарела или кашкавал
- 2-3 с.л. зехтин екстра върджин
- Сол и черен пипер на вкус
- Магданоз
Начин на приготвяне:
"Набийте" добре патладжаните, като използвате чаша или дървен чук за начукване на месо. Целта е месото им да стане по-крехко и да се отвори пространство за останалите продукти.
След като приключите с първата стъпка, разрежете патладжаните по дължина, посолете ги и ги оставете за около час, за да се отдели горчивата вода (това се прави в случай, че използвате класически лилави патладжани, ако са бели или шарени не е необходимо, тъй като те обикновено не горчат).
За да направите плънката, в купа смесете нарязаните на малки кубчета домати, нарязания на ситно лук, чесънът, сирената, зехтинът и подправките. Старателно напълнете патладжаните с плънката и запечете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 45 до 50 минути.
По желание може да поръсите готовите патладжани с нарязан пресен магданоз или друга подправка по ваше желание. *Плънката също може да варира според вашите вкусове и предпочитания, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
Уважение
10:11 16.07.2023
2 Име
10:16 16.07.2023
3 Краставицата
10:17 16.07.2023
4 Този коментар е премахнат от модератор.