Отидете към основна версия

4 170 7

Рецепта на деня: Пача чорба в два варианта - топла и студена

  • пача-
  • чорба-
  • свински крачета-
  • желирана-
  • какво да сготвя

Класическо ястие от българската кухня

Снимкa: Shutterstock

Класическа топла пача

Необходими продукти:

500 г свински крачета 1 глава лук 1 глава чесън 1 стрък целина 1 ч.ч. прясно мляко 2 с.л. оцет 50 г масло бахар, дафинов лист, сол, червен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте добре крачетата, залейте ги със студена вода и варете до омекване.

Добавете лука, чесъна, дафиновия лист, бахара и целината. Продължете да варите до пълното разваряване на крачетата.

Когато са готови, извадете крачетата и оберете месото. Нарежете на парчета и върнете в прецедения бульон.

В отделен съд разтопете маслото и добавете червения пипер, след като го свалите от огъня.

След като пачата кипне, прибавете прясното мляко и запържения червен пипер в масло. В отделна купичка разбъркайте ситно нарязан чесън и оцет за подправяне на топлата пача.

Класическа студена пача

Необходими продукти:

200 г свински крачета 200 г свински уши 100 г свински опашки 10 скилидки чесън оцет, сол

Начин на приготвяне:

Почистете краката, ушите и опашките и залейте с 5-6 чаши студена вода. Посолете и варете до омекване.

Извадете от бульона и обезкостете. Прецедете бульона и върнете обезкостеното и нарязано месо.

Прибавете счукания чесън и по желание малко оцет и сол на вкус. Разпределете в купички, оставете на студено да се желират, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.

Свързани новини