Класическа топла пача
Необходими продукти:
500 г свински крачета 1 глава лук 1 глава чесън 1 стрък целина 1 ч.ч. прясно мляко 2 с.л. оцет 50 г масло бахар, дафинов лист, сол, червен пиперНачин на приготвяне:
Измийте добре крачетата, залейте ги със студена вода и варете до омекване.
Добавете лука, чесъна, дафиновия лист, бахара и целината. Продължете да варите до пълното разваряване на крачетата.
Когато са готови, извадете крачетата и оберете месото. Нарежете на парчета и върнете в прецедения бульон.
В отделен съд разтопете маслото и добавете червения пипер, след като го свалите от огъня.
След като пачата кипне, прибавете прясното мляко и запържения червен пипер в масло. В отделна купичка разбъркайте ситно нарязан чесън и оцет за подправяне на топлата пача.
Класическа студена пача
Необходими продукти:
200 г свински крачета 200 г свински уши 100 г свински опашки 10 скилидки чесън оцет, солНачин на приготвяне:
Почистете краката, ушите и опашките и залейте с 5-6 чаши студена вода. Посолете и варете до омекване.
Извадете от бульона и обезкостете. Прецедете бульона и върнете обезкостеното и нарязано месо.
Прибавете счукания чесън и по желание малко оцет и сол на вкус. Разпределете в купички, оставете на студено да се желират, пише Actualno.com.