Класическа топла пача
Необходими продукти:
- 500 г свински крачета
- 1 глава лук
- 1 глава чесън
- 1 стрък целина
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 2 с.л. оцет
- 50 г масло
- бахар, дафинов лист, сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте добре крачетата, залейте ги със студена вода и варете до омекване.
Добавете лука, чесъна, дафиновия лист, бахара и целината. Продължете да варите до пълното разваряване на крачетата.
Когато са готови, извадете крачетата и оберете месото. Нарежете на парчета и върнете в прецедения бульон.
В отделен съд разтопете маслото и добавете червения пипер, след като го свалите от огъня.
След като пачата кипне, прибавете прясното мляко и запържения червен пипер в масло. В отделна купичка разбъркайте ситно нарязан чесън и оцет за подправяне на топлата пача.
Класическа студена пача
Необходими продукти:
- 200 г свински крачета
- 200 г свински уши
- 100 г свински опашки
- 10 скилидки чесън
- оцет, сол
Начин на приготвяне:
Почистете краката, ушите и опашките и залейте с 5-6 чаши студена вода. Посолете и варете до омекване.
Извадете от бульона и обезкостете. Прецедете бульона и върнете обезкостеното и нарязано месо.
Прибавете счукания чесън и по желание малко оцет и сол на вкус. Разпределете в купички, оставете на студено да се желират, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #3
10:11 03.12.2023
2 дядо поп
10:50 03.12.2023
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Аз да пиша
До коментар #4 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":
Със крадци на пари от ТЕЛК нямам.Коментиран от #6
20:13 04.12.2023
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.