Смляното месо, или както по-често го наричаме - кайма, е един от основните продукти в кулинарията. Има различни видове в зависимост от месото, от което се прави, големината, на която се раздробява, и подправките, които се добавят.
Най-често купуваме свинска или телешка кайма, но може да бъде и агнешка, пилешка, или смесена. Ако е добре обработена и правилно съхранявана, тя може да престои замразена в камерата или фризера на хладилника и вкусът няма да се промени много, пише zdrave.to.
Но срокът на съхраняване във фризера не е безкраен. Всъщност смляното месо запазва непроменени качествата си до 2-3 месеца.
Важно е и как е опаковано месото. Ако е в оригиналната опаковка, може да се съхранява до две седмици, а ако имате намерение да го съхранявате повече от това, би било добре опаковката да бъде увита във фолио или в плик за фризер.
Загубата на влага е една от основните причини смляното месо да губи вкуса си след дълго време, обяснява Американската администрация по храните и земеделието.