Смляното месо, или както по-често го наричаме - кайма, е един от основните продукти в кулинарията. Има различни видове в зависимост от месото, от което се прави, големината, на която се раздробява, и подправките, които се добавят.
Най-често купуваме свинска или телешка кайма, но може да бъде и агнешка, пилешка, или смесена. Ако е добре обработена и правилно съхранявана, тя може да престои замразена в камерата или фризера на хладилника и вкусът няма да се промени много, пише zdrave.to.
Но срокът на съхраняване във фризера не е безкраен. Всъщност смляното месо запазва непроменени качествата си до 2-3 месеца.
Важно е и как е опаковано месото. Ако е в оригиналната опаковка, може да се съхранява до две седмици, а ако имате намерение да го съхранявате повече от това, би било добре опаковката да бъде увита във фолио или в плик за фризер.
Загубата на влага е една от основните причини смляното месо да губи вкуса си след дълго време, обяснява Американската администрация по храните и земеделието.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 КОТарАК
18:55 11.02.2024
3 А+,
Коментиран от #11, #12
19:00 11.02.2024
4 Тъпофил
До коментар #1 от "Русофил":
Си ти , дори не схващаш , че статията не е политическа ! Ама че си праззз !19:05 11.02.2024
5 Сивата котка
19:21 11.02.2024
6 Гошо
До коментар #1 от "Русофил":
Защо не питаш женати ? Тя го опслужва клекнала! Хаха20:19 11.02.2024
7 Каймата
20:23 11.02.2024
8 Георги Петков
20:58 11.02.2024
9 Хорхе
Поне мръвката да не ходи зиян!
22:30 11.02.2024
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Да ама
До коментар #3 от "А+,":
требе да е у наялонов плик иначе ше се исуши10:58 12.02.2024
12 А++
До коментар #3 от "А+,":
Да бе преди 10-15 годи се рабра че ядем 20 годишно телешко от военния резерв на Австралия. Като гледам не сме се изтровили. ;-)))))13:00 12.02.2024