Отидете към основна версия

12 546 12

Рецепта на деня: Гювечета с кренвирши

  • гювече-
  • кренвирши-
  • какво да сготвя

Лесно и вкусно

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

кренвирши - 2 бр. 1 малък буркан мариновани печени чушки 2 глави лук 2 моркова 12 броя печурки яйца - 4 бр. сирене кашкавал бира - 1 кутийка от 330мл пилешки бульон - 1 сол черен пипер чубрица картофи - 8 бр. малки /средни/ доматено пюре - 4 с.л. или кетчуп или лютеница

Начин на приготвяне:

Подгответе си четири броя гювечета. На дъното на всяко едно нарежете картофи на кубчета (по картоф и половина в гювече). Морковите се режат на колелца, лукът - на дребно.

Нарежете гъбите, разделете буркана с чушките на четири, а кренвирша нарежете на колелца. Сложете по 1 с.л. доматено пюре, лютеница във всяко едно, подправките и залейте с бирата.

Ако желаете, може да добавите и малко вода. Захлупете с капачетата и сложете в студена фурна на 250°C, а щом заврат, намалете на 200°C.

Печете 1-1.5 ч.

Отворете гювечетата, натрошете сиренето, като направите кладенче, чукнете яйцето, а отгоре поръсете с настърган кашкавал. Върнете за 5-7 минути, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.

Свързани новини