Необходими продукти:
- кренвирши - 2 бр.
- 1 малък буркан мариновани печени чушки
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 12 броя печурки
- яйца - 4 бр.
- сирене
- кашкавал
- бира - 1 кутийка от 330мл
- пилешки бульон - 1
- сол
- черен пипер
- чубрица
- картофи - 8 бр. малки /средни/
- доматено пюре - 4 с.л. или кетчуп или лютеница
Начин на приготвяне:
Подгответе си четири броя гювечета. На дъното на всяко едно нарежете картофи на кубчета (по картоф и половина в гювече). Морковите се режат на колелца, лукът - на дребно.
Нарежете гъбите, разделете буркана с чушките на четири, а кренвирша нарежете на колелца. Сложете по 1 с.л. доматено пюре, лютеница във всяко едно, подправките и залейте с бирата.
Ако желаете, може да добавите и малко вода. Захлупете с капачетата и сложете в студена фурна на 250°C, а щом заврат, намалете на 200°C.
Печете 1-1.5 ч.
Отворете гювечетата, натрошете сиренето, като направите кладенче, чукнете яйцето, а отгоре поръсете с настърган кашкавал. Върнете за 5-7 минути, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Чукнете яйцето
Коментиран от #10
10:10 13.03.2024
2 Шеф Шибалчев
10:10 13.03.2024
3 Голям зор
10:14 13.03.2024
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Винкело
10:16 13.03.2024
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Смея ти се много
10:18 13.03.2024
8 вени на голем кренвирш
10:25 13.03.2024
9 Сармата Хари
Нарязаните картофи със 100 милилитра вода ги слагаш в йенска тенджерка и ги пускаш за 10 минути в микровълновата. След това ги отцеждаш и нареждаш в гювечетата. Най-отдолу слагаш едно дафиново листо. Кренвиршът можеш да замениш с нарязано на кубчета пушено пиле. Като насипеш всичко вкарваш във фурната за 30 минути на 250 градуса. Започваш да режеш салатата и да пиеш ракията.После изключваш фурната, не отваряш и оставяш гювечетата да престоят там 10 минути. Вадиш гювечетата, бирите и глей кво става!
11:12 13.03.2024
10 Гражданин
До коментар #1 от "Чукнете яйцето":
Деструкурирайте яйцето.11:14 13.03.2024
11 Хасковски каунь
Да ви е сладко
Коментиран от #12
13:42 13.03.2024
12 Аааа, язе пък
До коментар #11 от "Хасковски каунь":
Слагам и грозде, та манджата да стане баш как си требе.15:29 13.03.2024