Last news in Fakti

13 Март, 2024 10:05 10 995 12

Рецепта на деня: Гювечета с кренвирши

  • гювече-
  • кренвирши-
  • какво да сготвя

Лесно и вкусно

Рецепта на деня: Гювечета с кренвирши - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • кренвирши - 2 бр.
  • 1 малък буркан мариновани печени чушки
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 12 броя печурки
  • яйца - 4 бр.
  • сирене
  • кашкавал
  • бира - 1 кутийка от 330мл
  • пилешки бульон - 1
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • картофи - 8 бр. малки /средни/
  • доматено пюре - 4 с.л. или кетчуп или лютеница

Начин на приготвяне:

Подгответе си четири броя гювечета. На дъното на всяко едно нарежете картофи на кубчета (по картоф и половина в гювече). Морковите се режат на колелца, лукът - на дребно.

Нарежете гъбите, разделете буркана с чушките на четири, а кренвирша нарежете на колелца. Сложете по 1 с.л. доматено пюре, лютеница във всяко едно, подправките и залейте с бирата.

Ако желаете, може да добавите и малко вода. Захлупете с капачетата и сложете в студена фурна на 250°C, а щом заврат, намалете на 200°C.

Печете 1-1.5 ч.

Отворете гювечетата, натрошете сиренето, като направите кладенче, чукнете яйцето, а отгоре поръсете с настърган кашкавал. Върнете за 5-7 минути, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чукнете яйцето

    12 5 Отговор
    По-селяндурдски.изказ едва ли може да има.

    Коментиран от #10

  • 2 Шеф Шибалчев

    20 1 Отговор
    Бля, 🤮 самата мисъл да готвите нещо с кренвирши е отвратителна!
  • 3 Голям зор

    19 3 Отговор
    Има ли още някой да яде тоя боклук кренвирши.Това се прави от смрат.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Винкело

    8 3 Отговор
    Аз, като готвиме за двама пак ли да подготвя четери гьовечета, не разбираме що е тая разточителност тука...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Смея ти се много

    17 2 Отговор
    Венелино, само кренвирши са ти в главата. Спря да пишеш рубрика за секса и пак кренвирши ти се въртят. Не си начаса рунтавата мида.
  • 8 вени на голем кренвирш

    10 1 Отговор
    да я въртят големи рубрики да извади . щом преписва от дюнержиите и хотдогчиите ще сглобява вкуснотии . Да .
  • 9 Сармата Хари

    14 2 Отговор
    Час и половина за яхния с яйце и кренвирш? Яйцето ще стане на джапанка. Кренвиршът е непредвидим.

    Нарязаните картофи със 100 милилитра вода ги слагаш в йенска тенджерка и ги пускаш за 10 минути в микровълновата. След това ги отцеждаш и нареждаш в гювечетата. Най-отдолу слагаш едно дафиново листо. Кренвиршът можеш да замениш с нарязано на кубчета пушено пиле. Като насипеш всичко вкарваш във фурната за 30 минути на 250 градуса. Започваш да режеш салатата и да пиеш ракията.После изключваш фурната, не отваряш и оставяш гювечетата да престоят там 10 минути. Вадиш гювечетата, бирите и глей кво става!
  • 10 Гражданин

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чукнете яйцето":

    Деструкурирайте яйцето.
  • 11 Хасковски каунь

    4 0 Отговор
    Отгоре се залива с разтопен шоколад примесен със синьо сирене
    Да ви е сладко

    Коментиран от #12

  • 12 Аааа, язе пък

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хасковски каунь":

    Слагам и грозде, та манджата да стане баш как си требе.