Отидете към основна версия

1 441 4

Рецепта на деня: Пилешки пуканки

  • пилешко месо-
  • пуканки-
  • пържени-
  • какво да сготвя

Идеални за мезе в компанията на чаша студена бира

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

пилешко месо - 500 грама; чесън на прах - 1 чаена лъжица; пушен червен пипер - 1 чаена лъжица; черен пипер - 1/2 чаена лъжица; кисело мляко - 1 чаена чаша; галета - 1/2 чаена чаша; олио - 1 чаена чаша.

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пилешки пуканки е подготовката и изборът на пилешкото месо. Най-добре е да ползвате охладено бяло пилешко месо от български производител, като пилешкото месо на Лудогорско пиле е чудесен избор. Нарязвате месото на малки парченца. Имайте предвид, че парченцата пилешко трябва да са по-малки от стандартния размер за пилешки хапки.

Поставяте нарязаното пилешко месо в купа, поръсвате го с предвидените подправки, както и с 1 чаена лъжица сол, след което разбърквате добре. Добавяте и киселото мляко и отново разбъркате. Оставяте месото да престои в тази марината поне половин час, а може и за цяла нощ, като съхранявате в хладилник.

Изсипвате галетата в чиния и сгорещявате олиото в тиган. Изваждате пилешките късчета от хладилника и всяко едно от тях овалвате добре и в галетата, след което пържите в сгорещеното олио от всички страни до придобиване на апетитен златист цвят. Може да приготвите пилешките пуканки и на фурна, пише supichka.com.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини