Необходими продукти:
- пилешко месо - 500 грама;
- чесън на прах - 1 чаена лъжица;
- пушен червен пипер - 1 чаена лъжица;
- черен пипер - 1/2 чаена лъжица;
- кисело мляко - 1 чаена чаша;
- галета - 1/2 чаена чаша;
- олио - 1 чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за пилешки пуканки е подготовката и изборът на пилешкото месо. Най-добре е да ползвате охладено бяло пилешко месо от български производител, като пилешкото месо на Лудогорско пиле е чудесен избор. Нарязвате месото на малки парченца. Имайте предвид, че парченцата пилешко трябва да са по-малки от стандартния размер за пилешки хапки.
Поставяте нарязаното пилешко месо в купа, поръсвате го с предвидените подправки, както и с 1 чаена лъжица сол, след което разбърквате добре. Добавяте и киселото мляко и отново разбъркате. Оставяте месото да престои в тази марината поне половин час, а може и за цяла нощ, като съхранявате в хладилник.
Изсипвате галетата в чиния и сгорещявате олиото в тиган. Изваждате пилешките късчета от хладилника и всяко едно от тях овалвате добре и в галетата, след което пържите в сгорещеното олио от всички страни до придобиване на апетитен златист цвят. Може да приготвите пилешките пуканки и на фурна, пише supichka.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ти си
А статията е скрита реклама на "Лудогорско пиле" .....
11:17 30.05.2024
2 тоци
Коментиран от #3, #4
11:35 30.05.2024
3 Гост
До коментар #2 от "тоци":
Стига с тая руска пропаганда!12:16 30.05.2024
4 и лютеницата в теб
До коментар #2 от "тоци":
украйнска15:41 30.05.2024