Отидете към основна версия

989 3

Бивша асистентка на Кание Уест го съди за сексуален тормоз

  • кание уест-
  • бивша асистентка-
  • сексуален тормоз-
  • съд-
  • обвинения

Инфлуенсърката Лорън Пишота е започнала да работи с рапъра през юли 2021 г.

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бивша асистентка на Кание Уест го съди за сексуален тормоз и неправомерно уволнение, според съдебни документи, получени от Page Six.

В исковата молба Лорън Пишота споделя, че е започнала да работи с разкрепостения рапър през юли 2021 г., когато той се е подготвял да пусне модната си линия Yeezy.

Инфлуенсърката — която също така си е сътрудничила с Уест в няколко песни — е получила предложение за 1 милион долара за работата. Единственото условие било да бъде на разположение на изпълнителя 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата — което тя приела.

В съдебния си иск Пишота подробно описва, че е печелила и допълнителни 1 милион долара от OnlyFans, докато 46-годишният Уест не я помолил да изтрие профила си през 2022 г.

В замяна Уест обещал да увеличи заплатата на модела до 2 милиона долара годишно, за да компенсира загубените доходи. Твърди се обаче, че той никога не е коригирал заплатата ѝ.

Същевременно в своя иск Пишота търси обезщетение за нарушаване на договора и враждебна работна среда.

Последната съдебна битка на Уест идва повече от месец, след като той беше обвинен, че е уволнил бивш чернокож служител заради цвета на кожата му.

Според документите, Бенджамин Дешон Прово е бил нает да работи като охранител в християнското училище на Уест, Donda Academy, през август 2021 г.

По време на работата си Прово твърди, че Уест „крещял и ругаел срещу чернокожите служители“ и „редовно изразявал негативни убеждения, свързани с видни черни лидери“.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини