Last news in Fakti

4 Юни, 2024 11:48 975 3

Бивша асистентка на Кание Уест го съди за сексуален тормоз

  • кание уест-
  • бивша асистентка-
  • сексуален тормоз-
  • съд-
  • обвинения

Инфлуенсърката Лорън Пишота е започнала да работи с рапъра през юли 2021 г.

Бивша асистентка на Кание Уест го съди за сексуален тормоз - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бивша асистентка на Кание Уест го съди за сексуален тормоз и неправомерно уволнение, според съдебни документи, получени от Page Six.

В исковата молба Лорън Пишота споделя, че е започнала да работи с разкрепостения рапър през юли 2021 г., когато той се е подготвял да пусне модната си линия Yeezy.

Инфлуенсърката — която също така си е сътрудничила с Уест в няколко песни — е получила предложение за 1 милион долара за работата. Единственото условие било да бъде на разположение на изпълнителя 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата — което тя приела.

В съдебния си иск Пишота подробно описва, че е печелила и допълнителни 1 милион долара от OnlyFans, докато 46-годишният Уест не я помолил да изтрие профила си през 2022 г.

В замяна Уест обещал да увеличи заплатата на модела до 2 милиона долара годишно, за да компенсира загубените доходи. Твърди се обаче, че той никога не е коригирал заплатата ѝ.

Твърди се, че малко след повишението ѝ рапърът започнал да ѝ изпраща вулгарни текстови съобщения.

Заедно с грубите съобщения се твърди, че той е споделял подробности за сексуални действия, които е искал да преживее, както и снимки и видеоклипове, на които той прави секс с други жени.

Твърди се, че Пишиота е получавала от Уест и интимни снимки на “настоящи и бивши” служители на Yeezy — както “мъже, така и жени”.

В съдебния иск Пишиота подробно описва множество други инциденти с певеца, които включват твърдения, че той мастурбирал, докато разговаряли по телефона, питал за размера на пениса на нейните гаджета и я принуждава “да си свали жилетката, докато е в офиса, защото според него “тя покривала твърде много.'”

През септември 2022 г. Пишота е повишена началник на няколко от компаниите на Уест и ѝ е предложена заплата от 4 млн. долара. Само месец по-късно обаче той я уволнява.

На Пишота са били предложени 3 млн. долара обезщетение при напускане, които според твърденията тя също не е получила.

Същевременно в своя иск Пишота търси обезщетение за нарушаване на договора и враждебна работна среда.

Последната съдебна битка на Уест идва повече от месец, след като той беше обвинен, че е уволнил бивш чернокож служител заради цвета на кожата му.

Според документите, Бенджамин Дешон Прово е бил нает да работи като охранител в християнското училище на Уест, Donda Academy, през август 2021 г.

По време на работата си Прово твърди, че Уест „крещял и ругаел срещу чернокожите служители“ и „редовно изразявал негативни убеждения, свързани с видни черни лидери“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенсионер от Варна

    8 0 Отговор
    ааабе, питам се, защо все "бившите" съдят !?
  • 2 ЦРЪНИЯ

    3 0 Отговор
    ВИДИ ЛИ МАЛКС ПО ГОЛЕМ ДИФЕРЕНЦИАЛ И .......ПОДАВА КАРДАНА
  • 3 Гризел

    4 2 Отговор
    Ок,обаче ако се окаже,че го обвинява лъжливо,асистентката следва да лежи в затвора толкова,колкото е щял да лежи набеденият от нея.