Отидете към основна версия

2 172 4

Рецепта на деня: Джоланчета с лук и чушки

  • джолан-
  • свинско-
  • лук-
  • чушки-
  • какво да сготвя

Рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

обезкостени свински джолани - около 1 кг; пресен лук - 1 връзка; чушки - 4 - 5 бр.; домати - 2 бр.; зеленчукова универсална подправка - 1 с.л.; червен пипер - 1 с.л.; черен пипер - 1/2 ч.л.; бяло вино - 200 мл; олио - 30 мл; магданоз - няколко стръка; мед - 1 с.л.; лимони - 1 бр. по желание.

Начин на приготвяне:

Нарежете пресния лук, чушките и доматите на парчета. Сложете ги в тава, в която ще печете.

Свинските джолани нарежете на по едро, добавете ги в тавата, подправете със зеленчукова подправка, червен и черен пипер. Сипете виното и сложете лъжица мед.

С ръце втрийте и разбъркайте всички съставки. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час или до готовност на месото и оставането му само на мазнина.

При поднасяне поръсете със свеж магданоз и няколко капки лимонов сок и гарнитура по желание.

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.

Свързани новини