Необходими продукти:
- обезкостени свински джолани - около 1 кг;
- пресен лук - 1 връзка;
- чушки - 4 - 5 бр.;
- домати - 2 бр.;
- зеленчукова универсална подправка - 1 с.л.;
- червен пипер - 1 с.л.;
- черен пипер - 1/2 ч.л.;
- бяло вино - 200 мл;
- олио - 30 мл;
- магданоз - няколко стръка;
- мед - 1 с.л.;
- лимони - 1 бр. по желание.
Начин на приготвяне:
Нарежете пресния лук, чушките и доматите на парчета. Сложете ги в тава, в която ще печете.
Свинските джолани нарежете на по едро, добавете ги в тавата, подправете със зеленчукова подправка, червен и черен пипер. Сипете виното и сложете лъжица мед.
С ръце втрийте и разбъркайте всички съставки. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час или до готовност на месото и оставането му само на мазнина.
При поднасяне поръсете със свеж магданоз и няколко капки лимонов сок и гарнитура по желание.
Източник: Блогът на Сия Рибагина
Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Откъде
10:08 02.07.2024
2 свиснски крака в карамел
10:12 02.07.2024
3 Зимна
10:42 02.07.2024
4 101 кила
11:47 02.07.2024