2 Юли, 2024 10:05 2 150 4

Рецепта на деня: Джоланчета с лук и чушки

  • джолан-
  • свинско-
  • лук-
  • чушки-
  • какво да сготвя

Рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите

Рецепта на деня: Джоланчета с лук и чушки - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • обезкостени свински джолани - около 1 кг;
  • пресен лук - 1 връзка;
  • чушки - 4 - 5 бр.;
  • домати - 2 бр.;
  • зеленчукова универсална подправка - 1 с.л.;
  • червен пипер - 1 с.л.;
  • черен пипер - 1/2 ч.л.;
  • бяло вино - 200 мл;
  • олио - 30 мл;
  • магданоз - няколко стръка;
  • мед - 1 с.л.;
  • лимони - 1 бр. по желание.

Начин на приготвяне:

Нарежете пресния лук, чушките и доматите на парчета. Сложете ги в тава, в която ще печете.

Свинските джолани нарежете на по едро, добавете ги в тавата, подправете със зеленчукова подправка, червен и черен пипер. Сипете виното и сложете лъжица мед.

С ръце втрийте и разбъркайте всички съставки. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час или до готовност на месото и оставането му само на мазнина.

При поднасяне поръсете със свеж магданоз и няколко капки лимонов сок и гарнитура по желание.

Източник: Блогът на Сия Рибагина


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Откъде

    5 3 Отговор
    Пък селяндурите решиха да се правят на германци , та джолана стана храна ?! Скъпа...
  • 2 свиснски крака в карамел

    0 3 Отговор
    е много засищащо . една порция е 80 лв . лапаш кило . после ти тежи . в турска не ядат свинско . мохамедани са . брендо така се хранеше обилно . по 4-5 пъти на ден .
  • 3 Зимна

    5 1 Отговор
    манджа !
  • 4 101 кила

    3 0 Отговор
    Това трябваше да е рецепта за вчера понеже беше джолан морнинг