Необходими продукти:
800 г пилешки гърди; 1 глава лук; 1 домат; 4 яйца; 5 с.л. заквасена сметана; 100 г кашкавал + 100 г за поръсване; сол, смлян черен пипер, подправки на вкус.Начин на приготвяне:
Измийте месото и го нарежете на ситно . В отделна купа смесете яйцата със сметаната, овкусете, посолете и разбъркайте добре. Изсипете пилешки парчета в тази смес. Добавете 100 г настърган кашкавал и разбъркайте отново. Застелете тавата с хартия за печене и подредете равномерно приготвената смес с месото. Обелете лука, нарежете го на тънки кръгчета и го сложете върху месото . След това подредете колелцата домати. Печете 20 минути в предварително загрята фурна на 180°C. След това извадете ястието, поръсете със слой настърган кашкавал и оставете да се пече още 15 минути, пише flagman.bg.Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.