Необходими продукти:
- 800 г пилешки гърди;
- 1 глава лук;
- 1 домат;
- 4 яйца;
- 5 с.л. заквасена сметана;
- 100 г кашкавал + 100 г за поръсване;
- сол, смлян черен пипер, подправки на вкус.
Начин на приготвяне:
- Измийте месото и го нарежете на ситно .
- В отделна купа смесете яйцата със сметаната, овкусете, посолете и разбъркайте добре.
- Изсипете пилешки парчета в тази смес.
- Добавете 100 г настърган кашкавал и разбъркайте отново.
- Застелете тавата с хартия за печене и подредете равномерно приготвената смес с месото.
- Обелете лука, нарежете го на тънки кръгчета и го сложете върху месото .
- След това подредете колелцата домати.
- Печете 20 минути в предварително загрята фурна на 180°C.
- След това извадете ястието, поръсете със слой настърган кашкавал и оставете да се пече още 15 минути, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 дон Вито
10:10 24.09.2024
2 Хан Ауспух
10:43 24.09.2024