Отидете към основна версия

975 18

Гласът на Азис преборил предразсъдъците за това, че е гей и циганин

  • азис-
  • васил боянов-
  • гей-
  • поп фолк-
  • циганин-
  • глас-
  • талант

В интервю за Deutsche Welle кралят на фолка говори за сексуалността си и етническата си принадлежност

Кадър: DW

В интервю пред "Дойче веле" Азис коментира открито хомофобията сред българите, но уточни, че не се чувства като жертва, защото Бог го е дарил с уникален глас и способност да завладее всяка публика, пред която излезе.

"На мен и Софи Маринова хората прощават, че сме цигани. Те не виждат в нас циганите, виждат хората, изпели най-хубавите песни. И в мига, в който си тръгнат от наш концерт или каквото и да било свързано с нас, те на улицата отново виждат едни мургави хора и може да се обърнат и да кажат пак: "ето, това са цигани", въпреки че в сърцата си ни носят нас. Това няма да се промени. Вижте, не искам да ги карам да ни обикнат в никакъв случай. Обаче ако можем да живеем заедно ще е много хубаво", каза фолк поп звездата с надеждата, че някой ден нещата може да са по-различни.

Другата гореща тема, по която той говори и която е редовно засягана, когато се говори за него, е сексуалността.

"Аз съм от хетеросексуално семейство. Баща ми е хетеросексуален. Майка ми е хетеросексуална. Е, аз съм гей. Те не успяха, със своята хетеросексуалност и "пропаганда" да ме убедят. В училище никога не сме говорили за това, пък ето, вижте, аз станах",

"Ако един народ не може да ти прости твоята сексуалност или твоята етническа принадлежност, то идва гласът ми, който моментално се преборва с всяка една такава догма. Искам да го обясня най-просто, за да могат всички хора да ме разберат. Простиха ми, че съм гей, простиха ми, че съм циганин заради гласа ми. Пораженчески звучи, звуча и като жертва, но не съм, напротив - аз съм победител от тази игра", заявява още в първото си интервю за сериозна медия като "Дойче веле" Васил Боянов.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.

Свързани новини