14 Октомври, 2024 16:31 1 304 3

3 начина да подобрите храносмилането и здравето на червата още със ставането

  • чревно здраве-
  • сутрин-
  • ставане от сън-
  • храносмилане

Диетолог препоръчва три неща, които прави рано сутрин, за да е уверена, че червата ѝ са в отлична форма през целия ден

3 начина да подобрите храносмилането и здравето на червата още със ставането - 1
Снимка: Shutterstock

Подобряването на здравето на червата може да е толкова просто, колкото да изпиете една напитка.

Всички се стремим да водим по-здравословен начин на живот и макар че балансираното хранене и редовните физически упражнения са от съществено значение, има и нещо повече. Един често пренебрегван аспект е здравето на червата. Ако се уверите, че консумирате правилните хранителни вещества в правилното време, това може да доведе до значителна промяна в цялостното ви благосъстояние.

Според един от експертите по хранене има лесен и рентабилен начин да подобрите здравето на червата си, без да променяте ежедневието си. Решението се крие в това да започвате деня си със специфична напитка, която е лесно достъпна за всеки.

Наскоро Джиана сподели трите си най-добри съвета за по-здрави черва в TikTok, като първото ѝ предложение беше да пиете „топла вода“ всяка сутрин, преди да започнете деня си. За допълнителен тласък тя препоръчва към водата да се добавят електролити на прах, но дори самото пиене на топла вода може да помогне за стимулиране на храносмилането.

Диетологът споделя своята мъдрост: „Пийте топла вода на празен стомах. Аз пия около 32 унции (910 мл). Ще искате да добавите някакъв вид електролити към тази напитка.

Можете също така да използвате розова хималайска сол и лимонов сок, може би малко ябълков оцет. Напитката не само ще ви хидратира и ще ви накара да се чувствате добре, но и ще ви помогне да възстановите естествения си баланс на течностите и ще подпомогне храносмилането ви само като раздвижи нещата и освободи токсините.“

Освен това тя подчертава, че сутрешното кафе никога не трябва да се консумира самостоятелно. Това не е призив да се откажем от кофеина, а по-скоро предложение да го съчетаем с „добре балансирана закуска“.

„Яжте добре балансирана закуска заедно с кафето или преди него“, съветва тя. „Вече не пием кафе на празен стомах; това е едно от най-лошите неща, които бихте могли да правите, ако се опитвате да балансирате хормоните си. Не само че претоварвате надбъбречните си жлези, но и изпращате рязко покачване на кортизола в цялото си тяло.“

Джиана също така подчерта ползите от включването на физическа активност в сутрешния режим. Тя спомена колко е важно да се започне денят с движение, като каза, че то може да „помогне изключително много на храносмилането“, тъй като раздвижва кръвта след сън.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    2 1 Отговор
    Благодаря Полезно госпожа Андреева👌
  • 2 Уса

    3 0 Отговор
    Изпробвал съм всичко през последните вече 18 години връщайки се отново към спорта..Топла вода(150мл) с малко лимонов сок(1чл) сутрин на гладно е най-доброто за здрави хора.За тези с бъбречни и стомашни проблеми само топла вода без лимон.Шейковете и смутитата са вредни и са измислени да продават уредите за тяхната направа.Всичко трябва да се дъвче и смесва със слюнката и това е ключа към доброто храносмилане.Електролити може,когато сте болни и обезводнени без химикали,които са скъпи,но здрави хора нямат нужда от тях.Протеини суроватъчни се усвояват най-пълноценно а при останалите протеини процента на усвояване пада с възраста.Бодибилдърите не вземат само протеини помпат и други субстанции и то яко
  • 3 Малеее,

    1 0 Отговор
    Колко е знаеща тая!!!!
    Направо ни убивате с тъпотия!