14 Октомври, 2024 10:38 5 261 19

На живо от Париж: Запознайте се с новото Renault 4 (ВИДЕО)

  • renault-
  • renault 4-
  • paris
На живо от Париж: Запознайте се с новото Renault 4 (ВИДЕО) - 1

Париж, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Преди броени минути в Париж дебютира изцяло новото Renault 4. Модерният прочит на класическия модел следва своя брат – R5, като демонстрира осъвременен външен вид, изцяло електрическо задвижване и множество технологии. Класическият модел от 60-те години може да бъде разпознат във формите на новото Renault 4 E-Tech, като отличителни черти са радиаторната решетка и емблемата на компанията, които вече са осветени.

На живо от Париж: Запознайте се с новото Renault 4 (ВИДЕО)

Предните светлини, макар и модернизирани, също запазват кръглата си форма, а отзад откриваме познати LED светлини, разбира се, отново с модернизирана визия. Задната врата също е подобна на тази на класическото Renault 4, точно както и малкото задно стъкло.

На живо от Париж: Запознайте се с новото Renault 4 (ВИДЕО)



Интериорът е комбинация от модерни технологии и класически елементи. За радост на повечето шофьори, освен големите екрани, под тях имаме и физически бутони, както и препратка към оригиналния модел с правоъгълните въздуховоди. Екраните са с диагонал от 10.1 и 10 инча и работят заедно с последната система на компанията, разработена съвместно с Google.

На живо от Париж: Запознайте се с новото Renault 4 (ВИДЕО)

Новото Renault 4 E-Tech може да се похвали с дължина от 4.14 метра, междуосие от 2.62 метра, ширина от 1.80 метра и височина от 1.57 метра, което го позиционира между Clio и Captur.

На живо от Париж: Запознайте се с новото Renault 4 (ВИДЕО)

Що се отнася до задвижването, Renault разчита на платформата AmpR Small, която вече видяхме при Renault 5, а клиентите могат да избират между батерии с капацитет от 40 и 52кВтч и мощност от 150 конски сили и 245 нютон метра или 120 конски сили и 225 нютон метра.

При топ изпълнението с голям двигател и голяма батерия, пробегът може да достигне 400 километра, а максимално зареждане от 100kW осигурява заряд до 80% за само 30 минути. Renault с хвали и с двупосочното V2L зареждане, което позволява свързване на различни електроуреди към колата, когато няма друг източник на енергия наблизо.

На живо от Париж: Запознайте се с новото Renault 4 (ВИДЕО)

Производството на Renault 4 E-Tech ще се осъществява само в Европа, като за това ще се грижи заводът в Мобьож, където е домът на Kangoo.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    13 9 Отговор
    Красива кола
  • 2 Мартин

    12 4 Отговор
    И смислена, стига и да е на нормална цено

    Коментиран от #9, #12

  • 3 Рецепта за неуспех

    7 4 Отговор
    На живо от Париж: Запознайте се с новото Renault 4


    "При топ изпълнението с голям двигател и голяма батерия, пробегът може да достигне 400 километра, а максимално зареждане от 100kW осигурява заряд до 80% за само 30 минути. "

    В превод на живо очаквайте реални 250-300 км, които и на най-бързата зарядна която намерите, ще зареждате 180-200км пробег от 10 до 80% за 30 минути.


    Малката батерия и малкия пробег само по себе си не са проблем, ако са съчетани с бързо зареждане. Китайците например зареждат 200 км за 5 минути на 500 kW зарядна станция. Не се подиграват на клиентите си да предлагат 100 киловата зареждане през 2025 година.

    Коментиран от #4

  • 4 Мария

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Рецепта за неуспех":

    Това е идеалната градска кола не ти трябва повече заряд

    Коментиран от #7

  • 5 боклукдачия

    12 14 Отговор
    Франсетата не се умориха да правят грозни, трошливи и нефункцонални коли.

    Коментиран от #6

  • 6 Е,да Де

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "боклукдачия":

    руснаците затова спряха 😂😆
  • 7 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мария":

    Не ти трябва повече заряд в града. Трябва ти извън града. Ти на море не ходиш ли? Или си имаш специален автомобил, който изкарваш един-два пъти в годината като ти се наложи да ходиш на дълги маршрути?

    Коментиран от #13

  • 8 Перник

    4 4 Отговор
    Мяза на голф2 отпред :)
  • 9 Пантов

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мартин":

    С 80бона ще си купя четири прилични автомобила(бензинови) и ще си ги сменям всеки ден.Познат младеж,купи Хюндай за 150х. и всеки ден го зарежда пред входа.Кога го кара,не е ясно....

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Порно

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пантов":

    Малко ми е странно да дадеш 150 хилки за кола и да я пльокнеш пред панелката да я зареждаш с висящи кабели. С монофазен ток най много 7,4 квтч да заредиш, реално по малко. Но понеже в къщи тока е 14 ст нощна и 25 ст. дневна, що да ходи на обществени зарядни, дето цената е от 90 ст. за квтч нагоре. Като е баровец, да си купи гараж. Но, както се казва, само у нас може да видиш някой да си свети с последен модел Айфон до външната тоалетна

    Коментиран от #14

  • 11 Объркал си причина и следствие

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пантов":

    "всеки ден го зарежда пред входа.Кога го кара,не е ясно.."

    Точно обратното е. Според тебе не го кара защото трябва да го зарежда, а всъщност го зарежда, когато не го кара.

    Любопитно ми е къде го зарежда? Наистина ли е хвърлил разклонителя от осмия етаж на панелката в която живеете, както обикновено се разказва в приказките?
  • 12 Въх

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мартин":

    Рено 5 уж почва от 50 000, но на практика за по малко от 60 000, трудно може да вземеш, и то с малката батерия, разбира се. Тая е малко по голяма и сигурно ще е поне 80 000. За тия пари има Модел 3
  • 13 оооо

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Така е":

    то с тая батерия , от София до Пловдив да тръгнеш, ще караш с 80 по магистралата, за да може да се върнеш. Всички сме виждали теслювци да се влачат по магистралата

    Коментиран от #16

  • 14 Не слагай каруцата пред коня

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Порно":

    Предразсъдъци, предразсъдъци, предразсъдъци и пак предразсъдъци. Само това прозира от мнението ти.

    Първо повярва, че този hyundai наистина струва 150 000 лв? Не невъзможно, но малко вероятно.

    Ако наистина струва толкова, не невъзможно, но малко вероятно да живее в панелка.

    Ако е дал 150 000 лв за автомобил, е възможно но малко вероятно, да няма излишни едни 1000 или 2000 лв да си инсталира трифазна станция заедно с партидата. Въпросът е защо би го направил, след като и монофазна на 7,4kW му е напълно достатъчна за 300 км на ден които са над 100 хиляди километра годишно?

    И как реши, че младежът паркира на полянката и хвърля разклонителя от осмия етаж на соц панелката, а не е паркирал на закупеното си паркомясто пред луксозната нова кооперация, което е доста по-вероятно за МЛАДЕЖ дал (най-вероятно са му дали) 150 000 лв за автомобил?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Може

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "оооо":

    Но пък защо е нужно да го прави? Защо трябва да отиде и да се върне с едно зареждане? В София или в Пловдив според тебе няма зарядни къде да зареди? Или между София и Пловдив?

    Където и да му е работата в София или Пловдив, на 5 мин. пеш ще има зарядна станция, на която да може да остави автомобилът да се зареди докато си свърши работата и да отиде да си го вземе зареден за връщане.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ситрошен

    0 1 Отговор
    Френски KEEHEФ

    Коментиран от #19

  • 19 Вальо

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ситрошен":

    Ти пък си български такъв.