Отидете към основна версия

1 161 8

Хората могат да живеят до 120 г.

  • продължителност на живота-
  • живот-
  • дълголетие-
  • столетници

Изследване показва, че човешкият живот в добро здраве трябва да продължава 120 години

Снимка: Shutterstock

Ново изследване показа колко дълго може да продължава човешкият живот и факторите, които влияят на дълголетието.

В момента Томико Итоока е най-старият жив човек. Tя живее в Япония и е на 116 години, родена е на 23 май 1908 г. Въпреки че това е необичайно дълго, учените казаха, че продължителността на живота ни би трябвало да е много по-дълга от тази на нашите предци.

Изследователи от сингапурската биотехнологична компания Gero и Roswell Park Comprehensive Cancer Center, базирани в Бъфало, Ню Йорк изучават способността на тялото да се възстановява и да се бори с болестите и човешката устойчивост. Чрез помощта на изкуствен интелект те изследваха хиляди доброволци. Институтът комбинира медицинските данни на доброволците, за да изготви приблизителна продължителност на живота на всички участници, пише Телеграф.

За да направят това, те разгледаха няколко фактора, включително възраст, заболяване и начин на живот. Въпреки че тялото има собствени изградени системи и механизми в борбата с болестите и инфекциите, има точка, в която то вече не може да се поддържа. Науката установи, че между 120 и 150 години тази способност просто напълно изчезва. Което означава, че ако тялото се разболее в този диапазон, няма да има шанс да оцелее.

Въпреки че тази възраст е аномалия, учените предполагат, че хората могат да я достигат с лекота до 2100 година. В момента се изпитват лекарства, които могат да удължат живота на хората до 200 години. Но това евентуално би могло да се случи след много време.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини