Лекарят и телевизионен водещ Елена Малишева говори в ефира на програмата „Живей здравословно!" по руския Канал 1 за опасността, която може да дебне в пилешкото месо. Епизодът с предупреждението на специалиста е достъпен на сайта на телевизионния канал.
Лекарят каза, че пилето може да съдържа салмонела, бактерия, която причинява тежки чревни разстройства при хората. Малишева отбеляза, че микроорганизмът остава в птицата, докато има кръв в пилето по време на готвене.
„Затова е много важно да разберете, че когато готвите пиле, трябва да го обработите термично, за да не остане и капка кръв“, посъветва специалистът.
Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Корсаков
18:14 31.01.2025
4 Тити
18:16 31.01.2025
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Пиленцата
18:26 31.01.2025
7 Циркуляр
18:32 31.01.2025
8 бай ДОНЧО
19:20 31.01.2025