Отидете към основна версия

735 2

Рецепта на деня: „Мързеливи“ хачапури в лаваш

  • хачапури-
  • лаваш-
  • кашкавал-
  • сирене-
  • какво да сготвя

Не е нужно да месите тесто, заменете го с готов хляб лаваш

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

масло – 50 грама; лаваш – 2 броя; сирене – 150 грама; кашкавал – 100 грама; яйце – 1 брой; зеленолистни подправки по избор; сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е да подготвите пълнежа: настържете цялото сирене на едро ренде и го смесете с подправките и солта. След това добавете яйцето и маслото към него.

Поставете получената смес върху питка, сгънете хубаво и запържете в тиган от двете страни. Готовото ястие може да се сервира заедно със сос от кисело мляко и подправки, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини