Отидете към основна версия

965 11

Рецепта на деня: Постни кюфтета от кисело зеле и картофи

  • постно-
  • кюфтета-
  • кисело зеле-
  • картофи-
  • какво да сготвя

Класическа рецепта от чешката и полската кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

400 г варени картофи; 150 г кисело зеле; 150 г прясно зеле; 1 глава лук; 1 скилидка чесън; 1 яйце; 4 супени лъжици пшенично брашно; галета; олио; Подправки: сол, черен пипер, кимион, сладък червен пипер.

Начин на приготвяне:

Отцедете сварените картофи и ги намачкайте старателно. Киселото зеле се изцежда, прясното зеле се нарязва на ситно и се залива с вряща вода, за да омекне малко. Комбинирайте двете зелки в купа и разбъркайте добре.

В сгорещеното олио се запържва лукът, а в края на пърженето се добавя и чесънът. След това смесете лука със сместа от картофи и зеле.

Към картофите и зелето добавете яйцето, брашното, солта, черния пипер, кимиона и сладкия пипер. Разбъркайте добре сместа, докато съставките се комбинират. Оформете кюфтета от сместа и ги намажете с галета.

Загрейте олиото в тиган и изпържете кюфтетата от двете страни до златисто кафяво. Когато са готови, ги отцедете върху хартиени кърпи, за да отстраните излишната мазнина, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини