Необходими продукти:
- 400 г варени картофи;
- 150 г кисело зеле;
- 150 г прясно зеле;
- 1 глава лук;
- 1 скилидка чесън;
- 1 яйце;
- 4 супени лъжици пшенично брашно;
- галета;
- олио;
- Подправки: сол, черен пипер, кимион, сладък червен пипер.
-
Начин на приготвяне:
Отцедете сварените картофи и ги намачкайте старателно. Киселото зеле се изцежда, прясното зеле се нарязва на ситно и се залива с вряща вода, за да омекне малко. Комбинирайте двете зелки в купа и разбъркайте добре.
В сгорещеното олио се запържва лукът, а в края на пърженето се добавя и чесънът. След това смесете лука със сместа от картофи и зеле.
Към картофите и зелето добавете яйцето, брашното, солта, черния пипер, кимиона и сладкия пипер. Разбъркайте добре сместа, докато съставките се комбинират. Оформете кюфтета от сместа и ги намажете с галета.
Загрейте олиото в тиган и изпържете кюфтетата от двете страни до златисто кафяво. Когато са готови, ги отцедете върху хартиени кърпи, за да отстраните излишната мазнина, пише actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Това
хубавите картофени кюфтета , е па на...
Коментиран от #3
10:25 12.11.2024
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Идън
До коментар #1 от "Това":
Смея се със сълзи на твоя коментар... И си прав.Но чехите си имат шкембе чорба... Нашата си е по- хубава.И хлябът ни е по- хубав.Коментиран от #5
10:45 12.11.2024
4 доста диетично
10:52 12.11.2024
5 Това
До коментар #3 от "Идън":
Като цяло важи за цяла Европа ! Ако не внимаваш какво си поръчваш дори и във Франция може да се нахендриш. А аз съм още по сложен , защото мразя всичко излязло от водата. Риби , жаби , миди , хайвери и пр.грозни и многокраки гадинки !Коментиран от #6
13:35 12.11.2024
6 Идън
До коментар #5 от "Това":
Ще откажа и яйцата- с това твое,,излязло,,...Коментиран от #7
15:50 12.11.2024
7 Сакън
До коментар #6 от "Идън":
Яйцата от кокошки са си много хубави. От рибите са много зле! Толкова е концентрирана рибешката миризма, че ми прилича на рибеното масло което ме изнудваха да пия като дете.Коментиран от #8
16:26 12.11.2024
8 Идън
До коментар #7 от "Сакън":
О,да!Много беше гадно- нямаше го в капсулки- а направо с лъжицата ме гонеха.. Сигурно съм изпила огромно количество.... Айде после червенките кръгли капсулки... И от тогава риба - не. Нотка на хайвер има в скъп парфюм- изхвърлих го - въпреки, че не се усеща- но като знам...Коментиран от #9
17:20 12.11.2024
9 Еее...
До коментар #8 от "Идън":
Няма що ! Щом и в парфюмите са започнали да влагат рибешка миризма ! Да беше на мешана скара , по щеше да се трае. Добре че мъжките са повече с горски и тревисти аромати , ама ще се сети някой джендър и за рибата. Аха !Коментиран от #10
17:47 12.11.2024
10 Идън
До коментар #9 от "Еее...":
Хайвер - смокиня и смокиново листо... Нищо друго. С новите технологии на молекулярно ниво могат да докарат аромат на всичко... Все пак продължавай с тревистите- ветивер...Коментиран от #11
18:09 12.11.2024
11 Много
До коментар #10 от "Идън":
Странно ! Познахте абсолютно. Любим аромат ми е ветивер. А най много един доста евтин - Малиция ветивер. Някога когато нямах възможност да си купувам скъпи парфюми като си сложех от него , и ми повдигаше цялото настроение.18:31 12.11.2024