Отидете към основна версия

1 339 48

Рецепта на деня: Веган луканка

  • веган-
  • луканка-
  • цвекло-
  • какво да сготвя

Веган алтернатива на луканка на основата на червено цвекло

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

рас ел ханут (подправка): 1 ч. л. смлян сух джинджифил; 1 ч. л. смлян сух кориандър; 1/2 ч. л. смляна канела; 1/2 ч. л. смлян черен пипер; 1/2 ч. л. куркума; 1/4 ч. л. смляно индийско орехче; 1/4 ч. л. смлян бахар; 1/4 ч. л. смлян карамфил.

червено цвекло - 1 средно голяма глава;

слънчогледови семки - 150 г белени;

сушени домати - 100 г;

чубрица - 10 г;

червен пипер - 5 г;

пушен червен пипер - 5 г;

хималайска сол - 1 равна ч.л.

Начин на приготвяне:

Сушените домати се накисват във вода за около 20-30 минути. Червеното цвекло се нарязва на парчета. След като сушените домати са се накиснали се вадят и се режат също на по-малки парчета.

След това нарязаните домати и цвекло се слагат в блендер и се смилат. След това към тях се прибавят и белените слънчогледови семки. След като цвеклото, доматите и семките са хубаво смляни и се е получила еднородна смес, се прибавят и подправките.

Сместа се размесва хубаво с ръце. След това се разделя на две половини - всяка половина от сместа се оформя на луканка и се прехвърля в тава застлана с хартия за печене.

Готовата веган луканка се суши за няколко часа във фурната на 50 градуса, като вратата на фурната е леко отворена.

След това веган луканката се оставя за още няколко дена да изсъхне хубаво. Готовата луканка се обръща всеки ден, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 14 гласа.

Свързани новини