Отидете към основна версия

2 473 18

Рецепта на деня: Крехки свински пържоли под шуба

  • пържоли-
  • свинска плешка-
  • под шуба-
  • гъби-
  • какво да сготвя

Ястие, подходящо за гости

Рецепта на деня: Крехки свински пържоли под шуба
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свинска плешка - 1.5 кг; майонеза - 200 г; топено сирене - 6 триъгълника; гъби - 400 г; лук - 2 глави; кашкавал - 150 г; 1 яйце; олио - 3 с.л.; сол - на вкус; черен пипер - на вкус.

Начин на приготвяне:

Нарежете свинската плешка. Направете разрези по диагоналите, така че да се получат ромбове и овкусете със сол и черен пипер.

Сложете хартия за печене върху тавата и поставете пържолите в нея.

Ако са по-големи триъгълниците с топено сирене, ги срежете на две равни части.

Намажете топеното сирене върху пържолите. Запържете лука и гъбите с малко олио, сол и черен пипер за около 10 минути на тиган.

Сложете гъбите и лука на пържолите. Смесете и разбъркайте майонезата, настърганият кашкавал, едно яйце, сол, черен пипер и сложете сместа върху пържолите.

Печете пържолите във фурната за 30 минути на 200°C или до зачервяване, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.

Свързани новини