Отидете към основна версия

1 551 2

Рецепта на деня: Пълнени чеснови хапки

  • пълнени-
  • хапки-
  • чеснови-
  • плънка-
  • тесто-
  • какво да сготвя

Може да импровизирате с плънката

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

100 мл растително масло (зехтин или олио); 500 мл прясно мляко; 750 г брашно; 2 чаени лъжички сол; 1 чаена лъжичка захар; 1 кубче прясна мая (40 г) 125 г масло; 11-12 скилидки чесън; 2 яйчни жълтъка; 150 – 200 г тънко нарязана шунка; 150 г настъргано сирене; Семена или кимион за поръсване.

Начин на приготвяне:

Първо ще приготвим закваската. Разтворете захарта в малко топло мляко и натрошете маята. Изчакайте, докато маята шупне.

В друга купа смесете брашното със солта. Добавете маята, омекналото масло, останалото мляко и олиото. Омесете еднородно тесто и го покрийте с кърпа. Оставете да втаса на топло място.

Прехвърлете тестото върху работна повърхност. Премесете и разделете на 4 части, всяка от които разточете на тънък лист.

Смесете счукания чесън с жълтъка. Разпределете тази смес върху всеки лист тесто. Поставете резените шунка върху плънката и поръсете със сирене. Накрая навийте всеки лист на руло.

Намажете с останалата смес от чесън и жълтък или само с жълтък и поръсете със семена.

Нарежете всяко руло на триъгълници с остър нож. И прехвърлете върху тава за печене, покрита с хартия за печене.

Загряваме фурната на 180 градуса. Докато се загрява, оставете триъгълниците да втасат върху тавата за печене. Печете на 180 градуса за 30 минути, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини