Пиянска чорба
Необходими продукти:
500 г кисело зеле; 200 г пикантна наденица; 200 г пушено месо; 125 мл готварска сметана 33%; 1 голяма глава лук; 1 голяма скилидка чесън; кимион; черен пипер на зърна; зърна бахар; смлян черен пипер; 3 дафинови листа; 1 супена лъжица смлян червен сладък пипер; 2 чаени лъжички смлян лют червен пипер; 2 супени лъжици брашно; 4 супени лъжици олио; захар; оцет.Начин на приготвяне:
Настържете зелето, нарежете ситно лука, нарежете пушеното месо на малки кубчета, а наденицата на кръгчета. Запържете глава лук в малко олио.
Сложете зелето в тенджерата, заедно със сока, добавете пушеното месо и наденицата.
Добавете кимиона, черния пипер на зърна и бахара, дафиновите листа, добавете студена вода и кипнете. Когато зелето е почти омекнало, сгъстяваме бульона със запръжка. Пригответе я от олио, брашно, смлян черен пипер, двете лъжици лют пипер, вода и гответе още 15 минути.
Добавете сметана и оставете супата да поври за кратко, след което изключете котлона. Добавете счукания чесън, покрийте с капак и оставете да престои.
Подправете със захар, оцет и сол, ако е необходимо. Сервирайте чорбата топла с филия хубав домашен хляб, пише flagman.bg.