Пиянска чорба
Необходими продукти:
- 500 г кисело зеле;
- 200 г пикантна наденица;
- 200 г пушено месо;
- 125 мл готварска сметана 33%;
- 1 голяма глава лук;
- 1 голяма скилидка чесън;
- кимион;
- черен пипер на зърна;
- зърна бахар;
- смлян черен пипер;
- 3 дафинови листа;
- 1 супена лъжица смлян червен сладък пипер;
- 2 чаени лъжички смлян лют червен пипер;
- 2 супени лъжици брашно;
- 4 супени лъжици олио;
- захар;
- оцет.
Начин на приготвяне:
Настържете зелето, нарежете ситно лука, нарежете пушеното месо на малки кубчета, а наденицата на кръгчета. Запържете глава лук в малко олио.
Сложете зелето в тенджерата, заедно със сока, добавете пушеното месо и наденицата.
Добавете кимиона, черния пипер на зърна и бахара, дафиновите листа, добавете студена вода и кипнете. Когато зелето е почти омекнало, сгъстяваме бульона със запръжка. Пригответе я от олио, брашно, смлян черен пипер, двете лъжици лют пипер, вода и гответе още 15 минути.
Добавете сметана и оставете супата да поври за кратко, след което изключете котлона. Добавете счукания чесън, покрийте с капак и оставете да престои.
Подправете със захар, оцет и сол, ако е необходимо. Сервирайте чорбата топла с филия хубав домашен хляб, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 !!!
Коментиран от #8
10:19 27.08.2025
2 Хасковски каунь
10:28 27.08.2025
3 Две три бири
10:36 27.08.2025
4 Абе
10:38 27.08.2025
5 Даа
10:40 27.08.2025
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Август
10:41 27.08.2025
8 999
До коментар #1 от "!!!":
Тайната е в настъргването на киселото зеле и то на най- малките дупки на рендето...:)Открийте 10-те разлики между снимката и рецептата.10:43 27.08.2025
9 нормалното зеле е кисело с
10:44 27.08.2025
10 писарке откъде разбра
цъкаш и добавяш без да мислиш
всички супи стават против махмурлък с люто
10:47 27.08.2025
11 Пич
10:59 27.08.2025
12 Панова
Коментиран от #13
11:41 27.08.2025
13 да уточним
До коментар #12 от "Панова":
Зелева чорба се нарича пресолът- водата- солта и сокът от киселото зеле.Но това е много сол и вдига кръвното- не е за всеки.Пийте за удоволствие и контролирайте количеството алкохол. В противен случай то контролира вас.Истината не е във виното- истината е в неговото количество.Дафинов лист в свинско със зеле. За супата- морков - копър и магданоз.Сметаната не върви.12:13 27.08.2025
14 Хабиби
13:50 27.08.2025