Отидете към основна версия

3 328 0

Рецепта на деня: Сочни пилешки кюфтета

  • пилешко филе-
  • нарязано месо-
  • кюфтета-
  • сметана-
  • кашкавал-
  • какво да сготвя

Пилешките кюфтета от нарязано месо са чудесен начин да внесете разнообразие в домашната кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

3 пилешки гърди; 1 ч.л. сол; щипка смес от черен и бял пипер; 2 скилидки чесън; 3 с.л. заквасена сметана; 1 яйце; 2 с.л. брашно; 50–70 г настърган кашкавал (по желание); олио за пържене.

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се нарязват на възможно най-ситни кубчета. В голяма купа месото се смесва със солта, пипера, яйцето и заквасената сметана. Чесънът се настъргва на фино ренде и се добавя към сместа. След това се слага брашното, а по желание и настърган кашкавал. Всичко се разбърква добре, докато се получи гъста, но все пак сочна смес.

В тиган се загрява малко олио. С помощта на лъжица се оформят кюфтета и се слагат да се пържат. Първо се запържват под капак на умерен огън до златиста коричка от едната страна, след което се обръщат и се допичат и от другата. Така месото остава сочно отвътре, а отвън става приятно хрупкаво.

Сервиране:

Готовите пилешки кюфтета от нарязано месо се комбинират отлично със свежа салата, картофено пюре, ориз или задушени зеленчуци. Те са подходящи както за всекидневно меню, така и за по-специални поводи. Приготвят се бързо – за около половин час ще имате готово основно ястие, което спокойно може да замести бързата храна, но е далеч по-здравословно и вкусно.

За още повече разнообразие рецептата може да се обогати с нарязан копър, магданоз, гъби, царевица или маслини – всеки път вкусът ще бъде нов, а базовата идея остава същата, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.

Свързани новини