Отидете към основна версия

1 504 6

Хакинен: Фетел ми напомня на Шумахер

  • хакинен-
  • фетел-
  • хамилтън-
  • ferrari-
  • mercedes-
  • шумахер

Един от най-големите съперници на Михаел Шумахер – Мика Хакинен – оприличи Селастиан Фетел на великия пилот, който понесе Ferrari към безпрецедентна слава в началото на века. Хакинен, който спечели световната титла през 1998 и 1999, вижда много прилики между седемкратния световен шампион и по-младия му сънародник.

"По начало смятам, че стилът на Себастиан е уникален, но все пак виждам прилики с Михаел. Той винаги спираше в същия момент, винаги държеше същата линия, ускоряваше много точно, всичко беше контролирано" сподели Хакинен.

"Това е много добър, чист и агресивен стил на пилотиране. Той контролира колата дори върху бордюрите".

Финландецът беше попитан от изданието Спийдуик за мнение и за Люис Хамилтън:

"Люис винаги се стреми да кара малко по-екстремно. Много контролиран, но натиска колата повече към предела, и рискува много. Обаче не е безотговорен, винаги прави съзнателни решения. Ако не излезе от пистата, усилието му се превръща в супер обиколка. Човек може да поема такъв риск, но невинаги, защото в противен случай се завърта рано или късно".

От това, което е видял досега през сезона, Хакинен си спомня своите дни в McLaren.

"Полагахме много усилия да направим задницата стабилна. Ако "опашката" е нервна, това много затруднява пилота, особено ако натиска докрай. Ferrari са в добра позиция за титлата, освен ако не се случи нещо непредвидено".

"Формула 1 вече не е толкова интересна, колкото беше преди. Розберг срещу Хамилтън беше доста отегчително. Феновете намаляха, защото битката беше в рамките на един и същи отбор. Сега е Mercedes срещу Ferrari, плюс младите таланти като Верстапен – тази година вече е вълнуващо".

"Невъзможно е да се предположи кой ще спечели този сезон. Хамилтън и Фетел са много различни. Много е интересно да видиш как Себастиан си изпуска нервите и как Люис поема все повече рискове" завърши Хакинен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини