Отидете към основна версия

61 998 73

Руски метод за изолиране на акумулатора в много студено време

  • съвети-
  • автомобили-
  • акумулатор

Неведнъж сме ви разказвали за странни шофьорски похвати, които са измислени не от някаква прищявка, а в следствие на многократни проблеми. Някои от тях са ефикасни, други не толкова, но руските такива, особено когато са свързани с люта зима не са за пренебрегване.

Сега ще ви разкажем именно за един руски метод за изолиране на акумулатора в много студено време. За целта са ви нужни само вестници и алуминиево готварско фолио. Иначе и само най-обикновени вестници ще се справят със задачата, но не е безопасно да се позволи такъв пожароопасен материал да влезе в двигателния отсек.

Тънката, но плътно сгъната хартия трябва да се увие с алуминиево фолио за храна. Завивате батерията с получената изолация от всички страни, така че фолиото да не докосва клемите, и я фиксирате. В такава "одежда" батерията ще задържи заряда си по-дълго и ще реагира по-бавно на температурните промени.

Но най-важното е, че своеобразния термос ще помогне да се предотврати замръзването на електролита. А това може да се случи във всяка батерия, защото този разтвор от вода и киселина може да замръзне при много ниски температури. Не забравяйте и, че акумулатора почти не се зарежда на празен ход и за да го "възбудите", трябва да изминете поне десетина километра. А знаете ли защо опитните руски шофьори винаги имат калиев перманганат в колата?

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 125 гласа.

Свързани новини