Отидете към основна версия

24 862 16

Как бързо и евтино да премахнете трайните отлагания от летите джанти

  • джанти-
  • мръсотия-
  • съвети

За да ги премахнете, не е необходимо да използвате специализирана автохимия

Натрупаните върху джантите отлагания, особено тези през зимата, не могат да бъдат премахнати чрез обикновено измиване. Знаете ли обаче, че за да ги премахнете, не е необходимо да използвате специализирана автохимия. Напълно възможно е да се справите с по-бюджетни домакински опции.

Марковите автохимикали за почистване на леки лети джанти си вършат добре работата. Не всеки собственик на автомобил обаче ще се втурне да ги купува, знаейки, че вече разполага с всички необходими химикали за борба с мръсотията, при това у дома. И ако не ги намери, тогава ще му бъде достатъчно да похарчи "жълти стотинки" в обикновен квартален магазин, за да придобие ефективно оръжие срещу мръсотията по джантите.

На първо място, заслужава да се спомене едно такова средство за почистване на тоалетни чинии. Няма да споменаваме конкретни марки, но ще направим уточнение, че е по-добре да се използват препарати, които не съдържат хлор. Факт е, че този химичен елемент е активен не само срещу мръсотия, но и срещу цветни метали, активно взаимодействайки с тях.

Във всеки случай, след обработка на джантите с "тоалетен" продукт, не трябва да ги оставяте неизмити с чиста вода повече от десет минути. Необходимо е да изплакнете обилно почистващия препарат за тоалетна чиния от метална повърхност. Трябва да предупредим, че такива препарати трябва да се използват само докато се носят гумени ръкавици, като се избягват пръски в очите.

Алтернатива на "тоалетното" почистване може да бъде друга домакинска "химия" - предназначена да премахва въглеродните отлагания от печките. Начинът на нанасяне е същият - с гъба, изчаква се десетина минути и се измива старателно старателно измити. Подобна техника може да се използва и с други почистващи препарати за "кухня и баня" - например почистващ препарат за плочки или за кранове на мивки.

Нека повторим, че има смисъл да се използва най-евтиният от изброените по-горе видове домакински химикали за почистване на колелата. Тъй като относително високата цена на някои от този вид препарати в магазините се обяснява само с „популяризирането“ на марката или наличието в състава им на добавки, които намаляват вредата за ръцете на лицето, което почиства. Но когато ползвате ръкавици, това е излишно.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 26 гласа.

Свързани новини